Vorige pagina | Inhoud | Volgende pagina


Stap voor stap handleiding - diskette

Deze handleiding bevat:

De situatie

Iets over de situatie, stel je hebt wel een pc met een floppy drive maar geen hard disk. Dan is het ook mogelijk om Freesco en mxstream van diskette te draaien. Deze pagina beschrijft hoe :)

Beginnen

Je begint met 2 diskettes, 1 diskette bevat Freesco en de andere diskette bevat het bestand fspptp.tgz wat je hier kunt downloaden. Start normaal op met de Freesco diskette en kies niet voor de setup mode. Gewoon op enter drukken, je ziet dan vanzelf de vraag naar de gebruikersnaam en het password.

Terug naar het begin

Het bestand fspptp.tgz op de juiste plek plaatsen

Het is nu nodig om het bestand fspptp.tgz van de ene diskette op de ander te plaatsen. Log in met gebruikersnaam root en met hetzelfde wachtwoord en volg onderstaande stappen:

umount /dev/fd0 

Wissel de freesco diskette met de andere diskette en voer de volgende commando´s uit:

mount -t vfat /dev/fd0 /mnt

cd /mnt

cp * ..

cd ..

umount /dev/fd0 

Wissel de diskette met de Freesco diskette en voer het volgende commando uit:

mount -t vfat /dev/fd0 /mnt

cp fspptp.tgz /mnt/router/fix/

Terug naar het begin

Het configureren van het bestand rc_user

Het bestand fspptp.tgz is een ingepakt bestand wat bestaat uit 2 andere bestanden die niet aan de 8.3 bestandsformaat voldoen. Omdat de diskette wel vereist dat de bestanden in 8.3 formaat staan is het niet mogelijk het bestand uit te pakken en op de diskette te plaatsen. Freesco maakt gebruik van een zogenaamde "ram-disk" dit is een soort virtueel aangemaakte harde schijf waarop niet de 8.3 bestandsformaat vereist wordt.

Om nu toch over de 2 bestanden uit het bestand fspptp.tgz te beschikken moet het bestand fspptp.tgz altijd tijdens het opstarten van de computer uitgepakt worden en op de ram-disk geplaats worden. Dit kan gerealiseerd worden door de volgende commando´s uit te voeren:

cd /rc

edit rc_user

Scroll vervolgens in het bestand naar beneden tot dat je het onderstaande herkent

echo -n "Starting rc_user...                    "
# Add commands here you want to execute when booting. Use the fork
# command to launch programs which normally stay in the foreground.

Zet daar vervolgens de volgende regels onder:

cd /bin

zcat </mnt/router/fix/fspptp.tgz | star

Sluit af met F10 en sla het bestand op. Als alles goed is gegaan dan zou het zo moeten zijn dat de 2 bestanden uitgepakt worden tijdens het opstarten van de pc. Dit is natuurlijk even te controleren door de pc even opnieuw op te starten en in de /bin directory te kijken of daar de bestanden: pptp en pptp_callmgr staan. Als alles gelukt is kijk dan op de vorige pagina voor noodzakelijk instellingen om een verbinding met mxstream tot stand te brengen. Veel succes!

Terug naar het begin

Vorige pagina | Inhoud | Volgende pagina


Mark Bleeker